Bijeenkomst Omgevingswet en Omgevingsvergunning

Donderdagmiddag 16 februari organiseren Bouwend Nederland en de gemeente Westland de eerste van twee informatiebijeenkomsten over de Omgevingswet. Tussen 16.00 en 18.00 uur wordt u in het World Horti Center in Naaldwijk bijgepraat over de Omgevingswet en de praktische kanten van deze wet.

De bijeenkomst gaat over de hoofdlijnen van de Omgevingswet en het aanvragen van Omgevingsvergunningen. U kunt zich nu opgeven via dit formulier.

In september volgt een bijeenkomst over de gevolgen voor de bouwwereld. Dan komen onderwerpen als de Wkb, kwaliteitstoetsing, en aansprakelijkheid verder aan bod.

Programma

In het eerste deel van de bijeenkomst bespreekt dagvoorzitter Jaco van Giezen (adviesbureau Senze) met wethouder Ben van der Stee en deskundigen van de gemeente Westland de belangrijkste kansen en wijzigingen van de wet. Daarna doorloopt hij met de aanwezigen een aanvraag Omgevingsvergunning aan de hand van een actueel voorbeeld.

Het vooroverleg, de aanvraag en de onderlinge samenwerking staan centraal deze middag. Deze eerste bijeenkomst is dan ook vooral interessant voor (bouw)bedrijven, aannemers, architecten en adviseurs die veel vergunningaanvragen doen in de gemeente Westland.

Datum: donderdag 16 februari 2023

Tijd: 16.00 - 18.00 uur

Locatie: World Horti Center Naaldwijk

Aanmelden

Wilt u naar deze interactieve bijeenkomst over de Omgevingswet en Omgevingsvergunning, meld u dan aan via dit formulier.