Krachtig ouder worden

Inwoners die fit en sterk ouder worden kunnen zichzelf langer thuis redden. Ook in het dagelijkse leven redden zij zich beter. Reden voor gemeente Westland om samen te werken met fysiotherapeuten aan het programma ‘Krachtig ouder worden’ (Powerful Ageing). Dit beweegprogramma bieden wij aan inwoners aan die hulp vragen via Wmo (Wmo-melding). Let op: dit is alleen voor inwoners die voor het eerst en dus een nieuwe Wmo-melding doen.

Spierkracht herstellen

Met de training van Powerful Ageing (krachtig ouder worden) herstelt u uw spierkracht. Want kracht neemt af als we ouder worden. Spierkracht is nodig om alle dagelijkse bewegingen te doen. Zoals uit de stoel opstaan, traplopen, bukken en uitrekken. Het zijn ook bewegingen die u maakt in het huishouden. En als we alles in huis zelf kunnen doen, is er geen hulp nodig van anderen. Dat is een fijn idee.  

De training

De training is een wetenschappelijk programma en werkt met eenvoudige oefeningen. Het doel is om een betere balans en reactie te krijgen. Ook ontwikkelt u meer kracht. Zo kunt u zich makkelijker in en om uw huis bewegen, zonder angst om te vallen. Fysiotherapeuten begeleiden u daarbij. Het trainingsprogramma wordt in groepsverband gegeven. Zo leert u ook meteen andere mensen kennen.

Iets voor u?

Wilt u de kracht hebben om trappen te blijven lopen? Wilt u graag met uw kleinkinderen buiten spelen? Wilt u graag zelf uw huishouden doen? Misschien gaat dit allemaal niet meer zo vanzelf als vroeger. De training helpt u om weer met zelfvertrouwen dagelijkse bewegingen te kunnen doen.

Aanmelden

Meldt u zich aan voor Wmo? Dan kunt u misschien meedoen aan de training van Powerful Ageing. U krijgt dan eerst een gesprek bij de fysiotherapeut. Na dit gesprek hoort u of het programma bij u past. Als u meedoet aan het programma staat uw Wmo-melding even op pauze.

Kijk voor meer informatie over het programma op de website van Powerful Ageing.