100% Bob, 0% op

Alcohol en verkeer gaan niet samen. Afgelopen zondag is aan kerstmarktbezoekers aandacht gevraagd voor deze gevaarlijke combinatie. Dit is belangrijk want zelfs één glas alcohol vergroot de kans op het veroorzaken van een verkeersongeluk al. Daarom is de Bob-afspraak dat de bestuurder altijd 100% nuchter rijdt, ook tijdens de feestdagen. Op de kerstmarkt in ‘s -Gravenzande maakten bezoekers deze afspraak met het Bob-campagneteam.

Sinds de invoering van de Bob-campagne is er een daling van het aantal alcoholincidenten. Toch is volgens Veilig Verkeer Nederland nog steeds 1 op de 5 verkeersslachtoffers het gevolg van alcohol in het verkeer. Daarom is de afspraak: 100% Bob, 0% op. Het team deelde Bob-kerstkaarten en oliebollen uit om aandacht te vragen voor deze belangrijke Bob-afspraak. Daarnaast kregen bezoekers de gelegenheid om deel te nemen aan een vrijwillige blaastest. Als beloning voor een nuchtere test, ontvingen degenen die 0,0% bliezen een Bob-sleutelhanger als symbool van verantwoord rijgedrag.

Zorg en welzijn wethouder Carlieke van Staalduinen: “We willen dat in Westland de feestdagen worden gevierd met warmte, gezelligheid en verantwoord rijgedrag. Daarom steunen we de Bob-campagne om altijd 100% nuchter te rijden, ook tijdens de feestdagen. Laten we samen streven naar fijne en veilige feestdagen voor iedereen”.

Meer informatie over de Bob-campagne is te vinden via vvn.nl/bob