Aanslag gemeentelijke belastingen binnenkort in brievenbus

De WOZ-waarde en gemeentelijke heffingen voor het komende belastingjaar zijn half februari bekend. Het gaat om de onroerendezaakbelasting (ozb), rioolheffing en voor huishoudens de afvalstoffenheffing. Inwoners en ondernemers kunnen een groot deel van de gemeentelijke belastingzaken zelf online inzien en regelen.

De WOZ-waarde is belangrijk voor verschillende belastingen, zoals de onroerendezaakbelasting (ozb). Heeft u twijfels over de WOZ-waarde van uw woning, bedrijfspand of kantoor? Neem contact met ons op via 14 0174 om dit te bespreken. Eén telefoontje geeft vaak al duidelijkheid. Moet de WOZ-waarde worden aangepast, dan kan dit direct geregeld worden. In bezwaar gaan is dan niet nodig. 

Hoe wordt de WOZ-waarde bepaald?

Bekijk de video waarin wordt uitgelegd hoe de WOZ-waarde door de gemeente wordt bepaald.

Online regelen via de Digitale Belastingbalie

Via de Digitale Belastingbalie van de gemeente is de informatie altijd beschikbaar en kunnen belastingzaken online gezien en geregeld worden. Zoals het direct betalen van de belastingaanslag, aan- of afmelden automatische incasso, bezwaar maken en een verzoek om kwijtschelding indienen. Ook staan hier de belastingaanslagen en het taxatieverslag met de WOZ-waarde. Inwoners loggen voor toegang in met DigiD en ondernemers met eHerkenning. Lees hier meer informatie.