Blauwe vlag voor Westlandse stranden

Donderdag 11 mei reikte voormalig weervrouw Helga van Leur de blauwe vlaggen 2023 uit op het strand van de Wassenaarse Slag. De Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) kent de Blauwe Vlag elk jaar toe aan stranden die voldoen aan een aantal belangrijke criteria op het gebied van schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. Ook de Westlandse stranden (Monster en ’s-Gravenzande) vielen in de prijzen en mogen een jaar lang de blauwe vlag voeren.  

De Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die strandgemeentes hebben geleverd. De Blauwe Vlag is één jaar geldig. jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of stranden nog aan de vereisten voldoen.

Internationaal symbool

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de stichting overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenning- en kwaliteitssymbool voor schone stranden met goede waterkwaliteit.

Blauwe Vlag

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft in Nederland 195 Blauwe Vlaggen toegekend, waarvan 134   aan jachthavens en 61 aan stranden. Dit is een toename van 6 nieuwe locaties.