Bronzen penning voor redders drenkeling in Wateringen

Op maandag 6 maart 2023 is de bronzen penning met bijbehorende oorkonde van de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD) door burgemeester Bouke Arends uitgereikt aan de heer M.D. Tyrrell uit Wateringen, de heer Y. van den Dop uit Wateringen, de heer D.J. de Bruin uit Meteren, de heer H.J. van Dijk uit Asperen, de heer N. van Bergeijk uit Geldermalsen en mevrouw A. den Hertog uit Delft.  

De KMRD heeft deze bekroning toegekend omdat zij levensreddend hebben opgetreden op donderdagavond 6 oktober 2022 en hierbij een automobilist uit een te water geraakte auto aan de Dorpskade in Wateringen hebben gered. Een van de redders zag op een donkere avond een auto naar rechts zwenken en in het water belandden. Hierop is direct actie ondernomen door het water in te gaan. Na enige tijd lukte het om een persoon uit de auto te halen. Samen met andere redders die inmiddels het water ingegaan waren is het gelukt om de drenkeling uit het water te krijgen. Daar vond door een omstander ook reanimatie plaats, waarna de hulpdiensten het overnamen.  

Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen

De Maatschappij tot Redding van Drenkelingen is een organisatie die sinds 1767 bestaat en sindsdien mensen bekroont die een ander van verdrinking hebben gered.