Burgemeestersontbijt met CBS De Wegwijzer

Op vrijdag 13 oktober zijn burgemeester Bouke Arends, wethouder Anko Goudswaard (onderwijs), bakker Wim van Delft (De Lier) en groep 8 van CBS De Wegwijzer uit ’s-Gravenzande de dag met een goed ontbijt begonnen. Het belang van een (gezond) ontbijt staat hoog op de maatschappelijke agenda. Voor het ontbijt schoven ze samen aan de raadstafel, maakten ze kennis met elkaar en stelden de kinderen vragen. Van 9 tot en met 13 oktober hebben 239 burgemeesters in heel Nederland samen met bakkers en basisscholen uit hun regio ontbeten.

Het Burgemeestersontbijt

Het Burgemeestersontbijt vond van 10-13 oktober plaats, in samenwerking met gemeenten en scholen. Het komt vanuit de organisatie van het Nationaal Schoolontbijt, dat sinds vorig jaar in een nieuwe vorm plaatsvindt. Het is een kans voor lokale bakkers om hun ambacht te laten zien en om samen met de burgemeester het belang van een gezond ontbijt met volkorenbrood te onderstrepen.

Goed de dag beginnen

De kinderen hebben ontbeten met een ontbijtpakket die voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zat volkorenbrood, volkorenbolletjes en krentenbollen van Van Delft Broodbakkers (De Lier) en gezond beleg. Verder was er keuze uit halfvolle zuivel, thee, Westlandse tomaten van Looye kwekers en fruit.