Deze week veel fietsers verwacht bij De Mariaschool

De meivakantie is voorbij en dat betekent drukte bij basisscholen als de kinderen gebracht en gehaald worden. Bij De Mariaschool in Wateringen wordt deze week vooral drukte van fietsers en voetgangers verwacht. De school roept ouders en kinderen namelijk op om deze hele week fietsend of lopend naar school te gaan. Met de actie wil de school laten zien dat dit klimaatvriendelijk, veilig en gezond is.

Van de parkeerplaats naast de school is - met toestemming van de gemeente - een schoolplein met tijdelijke fietsenstalling gemaakt. Naast het extra schoolplein krijgen de leerlingen deze week extra verkeerslessen. Ook hebben zij de omgeving van de school fietsvriendelijk gemaakt met zelfgemaakte spandoeken en fietsborden. Met deze acties hoopt de school dat in de toekomst zo veel mogelijk kinderen met de fiets of lopend naar school worden gebracht en opgehaald. “De omgeving reageert vooral positief op de actie en de brief die de kinderen van groep 3 hebben bezorgd om te vertellen dat hun parkeerplaats een week dicht gaat”, zegt de directeur van de school. De actie is tot en met vrijdag 12 mei 2023. Automobilisten kunnen in de tussentijd parkeren bij het parkeerterrein van de Waterman.

Wij zijn enthousiast over het initiatief van de school. Want ook wij willen dat het in de buurt van scholen verkeerveilig is. Dit begint met de inrichting buiten, maar het gedrag van de ouders en kinderen in het verkeer is ook belangrijk. Daarbij is lopend of fietsend van en naar school is veilig, gezond en leuk!