Drijfzand in omgeving Zandmotor

Update 28 december

Na ons bericht van gisteren over het gevaar voor drijfzand bij de Zandmotor is er vandaag een extra inspectie uitgevoerd. Op dit moment zijn er geen plekken van drijfzand gevonden.Door het stormachtige weer en de verplaatsing van zand blijft het mogelijk dat er drijfzand kan ontstaan. De plekken hiervan zijn helaas niet te voorspellen.

Let dus goed op als u op het strand wandelt. Als u drijfzand tegenkomt of vermoedt, maak dan een melding via de website van gemeente Westland. Kies voor categorie ‘Strand’ en dan ‘Schade, onderhoud, zwerfvuil, overlast, overig’.

Bericht van 27 december

In de omgeving van de Zandmotor is drijfzand ontstaan. Wandelen in de omgeving van de Zandmotor is daarom gevaarlijk. Wij vragen u dit gebied niet te betreden.

Door de aanhoudende regenval is niet duidelijk hoelang het drijfzand in de omgeving van de Zandmotor aan zal houden. Het kan zeker nog enkele dagen duren.

De volgende locaties zijn voor nu bekent:

  • tussen dam 4a en 7a
  • tussen Molenslag en Schelpenpad
  • rondom het binnenmeer van de Zandmotor rondom de lagune van de Zandmotor

Door de weersomstandigheden kan er binnen een korte tijd ook op andere locaties drijfzand ontstaan. Vermijd daarom het hele gebied.

Door omstandigheden is het niet mogelijk om de Zandmotor af te zetten.