Gratis reanimatiecursus voor Westlanders

Met reanimatie kunt u een leven redden. Bij een goede reanimatie is de kans op overleven van het slachtoffer namelijk hoger. Daarom geeft de gemeente 100 inwoners de kans om gratis deel te nemen aan een reanimatiecursus.

Weet wat u moet doen bij een adem- of hartstilstand

Tijdens de reanimatiecursus leert u hoe u moet reanimeren. Zo weet u wat u moet doen als iemand een adem- of hartstilstand krijgt. U moet wel direct actie durven ondernemen, want in zo’n situatie moet er gelijk gehandeld worden. Reanimatie bestaat dan vaak uit beademen, het geven van borstcompressie of elektrische schokken met een AED (Automatische Externe Defibrillator).

Voor wie?

Soms vergoedt uw zorgverzekeraar een reanimatiecursus. Dit kunt u checken via Vergoeding EHBO cursus door zorgverzekeraars. Krijgt u geen vergoeding, dan kunt u zich aanmelden voor één van de gratis reanimatiecursussen van de gemeente.

Data en aanmelden voor de reanimatiecursus

De cursussen vinden plaats in de avond van 19.00 tot 21.00 uur. Per avond is er een beperkt aantal plekken (vol=vol). Dus meld u zo snel mogelijk aan voor van de onderstaande data via [email protected].

  • Donderdag 9 november - VOL
  • Maandag 13 en 27 november - VOL
  • Maandag 20 november - enkele plaatsen beschikbaar
  • Donderdag 7 december - enkele plaatsen beschikbaar
  • Maandag 11 december - enkele plaatsen beschikbaar

Vermeld bij de aanmelding uw voornaam, achternaam, geboortedatum, telefoonnummer, en e-mailadres. Deze gegevens gebruiken we om uw deelname aan te melden bij de Nederlandse Reanimatie Raad (NRR). 

Cursuslocatie

Honderdland 184
2676 LT Maasdijk