Jonge Westlanders voor de Uitblinker gezocht

De gemeente is trots op jonge Westlanders die zich inzetten voor onze samenleving. Die altijd klaar staan voor een ander of onmisbaar zijn als vrijwilliger. Met de Uitblinker zet de gemeente deze jongeren in het zonnetje. De gemeente stimuleert op deze manier ook andere jongeren om vrijwilligerswerk te doen. Inwoners van Westland kunnen hun favoriete Uitblinker aanmelden via www.uitblinkerwestland.nl. Dit kan tot maandag 13 november. 

Aanmelden jonge helden

Kent u een jonge held die het verschil maakt als vrijwilliger, hulp biedt als mantelzorger of een heldendaad verrichtte? Meld diegene dan vóór 13 november 2023 aan voor de Uitblinker. Daarna kunt u stemmen op de genomineerden. De winnaars met de meeste stemmen ontvangen hun prijs tijdens de nieuwjaarsontmoeting van gemeente Westland op donderdag 5 januari 2024.

Voorwaarden

Om de Uitblinker te worden, gelden er regels. Alleen jongeren tussen 6 en 23 jaar, die in gemeente Westland wonen en niet eerder deze prijs kregen komen in aanmerking voor de prijs.

Daarnaast voldoet de Uitblinker aan één of meer van de volgende criteria:

  • De jongere zet zich vrijwillig in of heeft zich vrijwillig ingezet voor een ander, bijvoorbeeld door het doen van vrijwilligerswerk of mantelzorgondersteuning.
  • De jongere verrichtte een bijzondere (helden)daad.
  • De jongere nam een goed initiatief voor de Westlandse samenleving.
  • De jongere heeft een uitzonderlijk talent.
  • De jongere onderneemt activiteiten die inspirerend kunnen zijn voor anderen.