Kinderen BSO Okidoki winnen Meesterkoks 2023

Vanochtend begon gezond, maar ook spannend voor kinderen van vier verschillende BSO’s. Zij waren al vroeg druk bezig om een gezonde snack te maken voor de jury van Meesterkoks 2023. De kinderen van BSO Okidoki zijn de gelukkige winnaars. Zij maakten de lekkerste gezonde snack en zijn nu de Meesterkoks van Westland. De wedstrijd is onderdeel van het Lokaal Preventieakkoord van gemeente Westland. “Als gemeente staan we voor een gezond en fit Westland en dit is een mooi voorbeeld van jong geleerd is oud gedaan”, aldus wethouder Barend Rombout.

Ieder jaar organiseert het Platform Gezonde Kinderopvang Westland samen met GGD Haaglanden en gemeente Westland de Meesterkokswedstrijd. Net als vorig jaar deden de BSO’s Okidoki, Simba, Partou en 2Samen mee aan de wedstrijd. Deze BSO’s doen mee aan ‘de Gezonde Kinderopvang’. Hiermee spelen zij samen met ouders een rol bij het aanleren van een gezonde levensstijl bij jonge kinderen.

Wethouder Barend Rombout: “Wat heb ik heerlijke, gezonde snacks voorbij zien komen vandaag. De kinderen hebben ontzettend hun best gedaan, ze zijn eigenlijk allemaal meesterkok. En wat goed dat de deelnemende BSO’s aangesloten zijn bij het project ‘Gezonde Kinderopvang’. Hiermee stimuleren ze kinderen om gezond te eten en voldoende te bewegen. Dit is heel belangrijk, want met een gezonde levensstijl heb je genoeg energie om leuke dingen te doen. En hoe jonger je hiermee begint, hoe makkelijk het is om hiermee door te gaan.”

Lokaal Preventie Akkoord

Bewegen en gezond eten, een rookvrije generatie, verlaging van alcoholgebruik en mentaal lekker in je vel zitten. Dit zijn 4 punten uit het Lokaal Preventie Akkoord van gemeente Westland. In dit akkoord staat beschreven hoe de gemeente samen met haar partners werkt aan deze punten. Er lopen al verschillende projecten binnen Westland waarin kinderen een speciale rol hebben.