Koninklijke Erepenning voor 100-jarige Muziekvereniging De Phoenix

Burgemeester Arends heeft op zaterdag 11 november de Koninklijke Erepenning uitgereikt aan Muziekvereniging De Phoenix uit Wateringen ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum.

Op 8 september 1923 werd door den directeur, den heer J. Bonten ‘de hoop uitgesproken dat hij spoedig met zijn mannetjes op goeden voet zou komen en de resultaten van zijn werk al gauw te hooren zouden zijn’. Daarna werden de gloednieuwe instrumenten onder de 25 leden verdeeld. Hiermee was de start van Harmoniegezelschap De Phoenix een feit.

Gedurende 100 jaar heeft de Wateringse muziekvereniging zich flink ontwikkeld tot ruim 100 leden, vele vrijwilligers, donateurs en sponsors. Muziekvereniging De Phoenix bestaat thans uit 7 afdelingen: een Harmonie orkest, percussiegroep PX Percussie, Phoenix Unlimited, opleidingsorkest TOP, leerlingenorkest, jeugdslagwerkgroep en een blokfluitgroep. Samen muziek maken is altijd de drijfveer geweest. De verschillende afdelingen treden op bij regionale evenementen, organiseren concerten, begeleiden de jaarlijkse 4 mei-herdenking en organiseren muziekeducatie bij scholen in de regio. 

De Koninklijke erepenning is uitgereikt bij aanvang van het jubileumconcert ‘MuzAIk maak je samen’. Ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum is de Koninklijke Erepenning aangevraagd door de vereniging. 

Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan (sport)verenigingen, stichtingen of aan instellingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor de bijzondere verdiensten van de ontvanger. De erepenning wordt alleen verleend ter gelegenheid van de viering van het 50-jarig bestaan of een volgend meervoud van 25 jaar van de vereniging of instelling.