“Met het fietslabyrint komen senioren in beweging”

Sporten en bewegen helpen bij een goede gezondheid en fit gevoel. Dit moet voor alle Westlanders mogelijk zijn. Om hier stappen in te zetten is er het Sportakkoord Westland. Er kunnen ideeën ingestuurd worden om een bijdrage te krijgen uit het Sportakkoord. Zo kreeg Mar van Duin een bijdrage voor een fietslabyrint bij haar in de seniorenflat. Mar: “Ik vind het Sportakkoord een prachtig idee. Je kunt aanvragen doen voor allerlei activiteiten, groot of klein. Ik zou iedereen die anderen in beweging wil krijgen, aanraden om een bijdrage aan te vragen.

Mar is 66 jaar en woont in een seniorenflat in Monster. Zij ervaarde zelf hoe goed het voor je is om te sporten en te bewegen. Ze viel daardoor af, verbeterde haar conditie en voelt zich nu 10 jaar jonger: “Ik woon in een seniorenflat met bewoners tussen de 65 en 95 jaar. Toen een van mijn buren een keer tijdelijk in een verpleeghuis verbleef, zag ik daar een fietslabyrint. Ik dacht meteen: dit is ideaal voor bij ons in de flat. Want voor iedereen is het goed om in beweging te zijn. Toen zag ik op internet dat je zo’n labyrint ook kon aanschaffen voor een stoel en niet op een hoge hometrainer. Dan zit je dus op een stoel en heb je een stoelfiets die gekoppeld is aan het beeldscherm. Dus toen ik van het Sportakkoord Westland hoorde, heeft onze bewonerscommissie  een aanvraag gedaan. Samen met een bijdrage van Fonds 1818 konden we het fietslabyrint aanschaffen.”

De fietsers kunnen kiezen uit 700 routes

Er zijn dagelijks bewoners die komen fietsen. Mar: ”Er komen ook mensen van buiten de flat. Want iedereen mag er gebruik van maken, maar het is wel alleen voor senioren. De meeste fietsers kiezen dan de routes waar ze al eens op vakantie waren. Maar er staan ongeveer 700 routes op, dus er is veel mogelijk, ook Westlandse routes. Iedereen die het fietslabyrint gebruikt is enthousiast. Het maakt ook niet uit hoe lang je fietst. Zelfs voor 5 minuten is iemand van harte welkom. En als iemand aan het fietsen is, zijn er ook vaak toeschouwers die komen kijken. Dus je bent in beweging en het is nog gezellig ook. En we hebben 5 vaste koffieochtenden vanaf 10.30 uur, dus dan kan er ook nog een kopje koffie gedronken worden. Daar zorgt een gastvrouw voor. Op andere dagen is het zelfbediening”

Voor wie?

De fiets is elke dag beschikbaar voor senioren die willen fietsen. De fiets staat in de centrale ruimte in de Bemmelflat in Monster. Wilt u een keer komen fietsen? Dat kan, maar graag even aanmelden via één van onderstaande telefoonnummers.

06 - 40 66 68 39
06 – 25 04 11 41
06 – 12 92 11 83