Minister Hugo de Jonge en gedeputeerde Anne Koning bezoeken Westland

Minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening en gedeputeerde Anne Koning van Wonen en Ruimtelijke Ordening in Zuid-Holland bezochten vandaag de gemeente Westland. Ze werden ontvangen door wethouders Michiel Ferwerda en Barend Rombout.

Burgemeester Bouke Arends verwelkomde de gasten in het gemeentehuis. Daarna gingen ze op de fiets om de omgeving te bekijken. Een mooie manier om het dichtbebouwde Westland te ervaren.

Het bezoek ging over het woningbouwplan van de gemeente Westland. Ze spraken over de doelen voor de komende jaren en hoe ze hierin samen kunnen werken. Ze bespraken ook de 'Westlandse Flexroute' en bezochten een plek waar huizen gebouwd worden. Het bezoek eindigde met een gesprek op basisschool De Hoogvlieger in Naaldwijk. Mensen van woningbouwcorporaties en projectontwikkelaars deden ook mee. Ze spraken over hoe de overheid elkaar kan helpen.

Wethouder Ferwerda vond het bezoek geslaagd. Hij zei dat ze de ambitie delen om snel huizen te bouwen voor iedereen. Hij vertelde de minister en gedeputeerde wat er in Westland nodig is en waar mensen het mee eens zijn. Minister De Jonge stelde voor om later verder te praten over wat haalbaar is.