Home/Actueel / Nieuws/   Skatepark Meerkoet ’s-Gravenzande feestelijk geopend

Skatepark Meerkoet ’s-Gravenzande feestelijk geopend

Publicatiedatum: donderdag, 24 oktober 2019

Het geheel vernieuwde skatepark aan de Meerkoet in ’s-Gravenzande is vrijdag officieel in gebruik genomen. Skateschool Dreams verzorgde leerzame skate-clinics en een spectaculaire demonstratie. Wethouder Leen Snijders verrichtte de officiële opening. Na afloop was er voor alle bezoekers een zak patat.

Met dit nieuwe skatepark heeft ’s-Gravenzande nu een skatebaan die bij uitstek geschikt is voor de jongere, beginnende skaters. Daardoor is het een leuke baan voor heel veel kinderen en jongeren uit de buurt. In de weken voor de officiële opening is de baan dan ook al volop gebruikt.

Niet alleen de skatende jeugd is blij met het nieuwe skatepark, ook de omwonenden zijn er zeer over te spreken. Wethouder Snijders: “Omwonenden hebben het initiatief genomen voor deze feestelijke opening. Ik vind het mooi dat de jeugd, op hun boards, en de omwonenden sámen genieten van de nieuwe baan.”

Behalve dat de nieuwe betonnen skatebaan beter is dan de oude baan van hout en staal is deze ook nog eens een stuk stiller. Skateschool Dreams en Vitis werkten mee aan de plannen voor de baan.

Vervanging van het skatepark aan de Meerkoet is betaald uit het leefomgevingsfonds van de gemeente Westland. Ook de skatebanen aan de Burg. Cramerlaan in De Lier, het Dreespark in Naaldwijk en het Zandeveltpark in ‘s-Gravenzande kregen een opknapbeurt.