Home/Actueel / Nieuws/   Jongens maken ’s-Gravenzande stukje schoner

Jongens maken ’s-Gravenzande stukje schoner

Publicatiedatum: woensdag, 12 augustus 2020
foto van drie jongens die worden bedankt voor hun zwerfvuilactie

Met het mooie weer trekken mensen er op uit en neemt het zwerfafval op veel plekken toe. Zo ook bij de plas achter zwembad Maesemude in ’s-Gravenzande waar Luke Vrolijk, Finn Elfrink en Jaap Bouma aan het zwemmen waren. De jongens, die op basisschool De Kameleon zitten, waren het zat. Ze hebben maandag samen met ’s-Gravenzander Albert van der Zijpp vier vuilnisbakken gevuld met rondzwervende plastic flesjes, bekertjes, bierflesjes, melkpakken en ander achtergelaten zwerfvuil. Locoburgemeester Pieter Varekamp bedankte de jongens woensdag voor hun actie. Varekamp:  “Super, dat jullie dit gedaan hebben, ’s-Gravenzande is weer een stukje schoner.“ De locoburgemeester ziet de actie van de jongens als een oproep die hij onderstreept: “het is natuurlijk heerlijk weer om te picknicken, maar ruim wel even je eigen troep op.”