Home/Actueel / Nieuws/   Nieuw veiligheidsprogramma bij de WOS: Samen Veilig

Nieuw veiligheidsprogramma bij de WOS: Samen Veilig

Publicatiedatum: maandag, 29 maart 2021

Vanaf woensdag 31 maart zendt de WOS het nieuwe veiligheidsprogramma ‘Samen Veilig’ uit. Het programma is een coproductie van de WOS, politie, brandweer en de gemeenten Midden-Delfland en Westland. Doel is mensen meer bewust te maken over veiligheidsrisico’s en te laten zien wat zij zelf kunnen doen om onveilige situaties te voorkomen of aan te pakken. Ook wordt een kijkje gegeven achter de schermen bij de veiligheidspartners. Het programma wordt geproduceerd door Bart Kester. Presentator is Rob Veenman.  

In aflevering 1 wordt aandacht besteed aan oplichters. Met een babbeltruc proberen zij bij vooral oudere mensen thuis binnen te komen. Samen met de politie is Rob Veenman bij een flat in Naaldwijk waar oplichting heeft plaatsgevonden en er wordt een aantal praktische tips gegeven. Ook gaat Rob in gesprek met jongeren en jongerenwerkers over de coronaperiode. Veel jongeren zijn eenzaam, maar gelukkig zijn er ook oplossingen. En wat te doen als je ’s nachts wakker wordt en je huis staat vol rook? In deze eerste uitzending laat de brandweer zien wat je moet doen en vooral niet moet doen als er plotseling brand ontstaat. Ook worden tips gegeven hoe je hier enigszins op voorbereid kunt zijn.

Samen Veilig wordt in 2021 zes keer uitgezonden. De eerste aflevering is op woensdag 31 maart om 19.15 uur te zien. Het programma is t/m donderdag ieder uur op hetzelfde tijdstip te zien en wordt in het weekend herhaald.