Home/Actueel / Nieuws/   Gemeente helpt nabestaanden bij onderhouden graven met gereedschap

Gemeente helpt nabestaanden bij onderhouden graven met gereedschap

Publicatiedatum: dinsdag, 11 mei 2021
klein gereedschap op begraafplaats

Houdt u een graf bij op één van de 6 gemeentelijke begraafplaatsen in Westland? Dan vindt u daarvoor sinds kort klein gereedschap bij de watertappunten. Het gaat om een hark, handveger en plantenschop. Bij enkele watertappunten staat ook een kruiwagen. U kunt dit gereedschap gratis gebruiken om het graf van uw dierbare mooi en netjes te houden.

Als gemeente zorgen we er voor dat de rest van de begraafplaats door een aannemer netjes wordt gehouden. De grafsteen en directe omgeving van de graven zijn echter zo persoonlijk en verbonden met de overledene dat we dit onderhoud overlaten aan de rechthebbende van graven, meestal de nabestaanden. Met het beschikbaar stellen van het gereedschap hopen we dit makkelijker te maken.