Home/Actueel / Nieuws/   Wilt u iemand voordragen voor een lintje?

Wilt u iemand voordragen voor een lintje?

Publicatiedatum: dinsdag, 25 mei 2021
Foto speld koninklijke onderscheiding

Overal in Nederland, en zeker in Westland, zetten mensen zich in voor de samenleving. Meestal doen ze dat onopvallend en op de achtergrond. Zij verdienen erkenning en kunnen in aanmerking komen voor een Koninklijke onderscheiding. Kent u iemand die een belangrijke rol vervult voor de gemeenschap en die u graag in het zonnetje wilt laten zetten? De gemeente Westland vraagt u deze persoon voor te dragen voor een Koninklijke onderscheiding.

De persoon die u voordraagt heeft langdurige vrijwillige verdiensten op het gebied van sport, kunst, cultuur of binnen een kerkelijke gemeenschap. Denk daarbij onder meer aan de activiteitenbegeleider in het verzorgingshuis of de coach van de sportclub. Maar ook aan de organisator van evenementen, de bezorger van het clubblad en iemand die jarenlang een bestuursfunctie vervult. Ook iemand die in zijn werk buitengewone prestaties levert, kan worden onderscheiden. De verdiensten van de kandidaat moeten nog wel actueel zijn en niet te ver in het verleden liggen.

Lintjesregen

De meeste onderscheidingen worden ter gelegenheid van Koningsdag uitgereikt bij de Algemene Gelegenheid, ook wel lintjesregen genoemd. Dit jaar feliciteerde burgemeester Arends 21 inwoners met een benoeming in de Orde van Oranje-Nassau.

Dien de aanvraag op tijd in

Het is van belang om het voorstel tijdig in te dienen. Voor uitreiking ter gelegenheid van Koningsdag 2022 (lintjesregen) op 26 april moet het complete voorstel uiterlijk 1 juli 2021 bij de gemeente Westland binnen zijn. U kunt ook een lintje aanvragen voor een andere bijzondere gelegenheid, zoals een jubileum of een afscheid. Een dergelijke aanvraag moet minimaal 6 maanden voor de geplande uitreikingsdatum bij de gemeente worden ingediend.

Informatie

Kent u zo’n inwoner en vindt u dat deze persoon erkenning verdient? Of twijfelt u of er voldoende aanleiding is? Bekijk de informatie op onze website of neem contact op met een kabinetsmedewerker van gemeente Westland, tel. 140174 of via e-mail: onderscheidingen@gemeentewestland.nl. Zij kunnen u adviseren of de verdiensten bijzonder genoeg zijn voor een lintje. Ook krijgt u uitleg over de procedure. De aanvraag voor een lintje kunt u opstarten op www.lintjes.nl/voordragen