Home/Actueel / Nieuws/   Gebiedsverbod voor veelpleger

Gebiedsverbod voor veelpleger

Publicatiedatum: woensdag, 22 september 2021

Burgemeester Arends heeft een gebiedsverbod opgelegd aan een notoire fietsendief. De man, die woonachtig is in een buurgemeente, had eerder van de burgemeester een last onder dwangsom opgelegd gekregen voor het vervoer van inbrekerswerktuigen maar ging toch weer in de fout. Naast de strafrechtelijke vervolging is het de man gedurende drie maanden verboden in ’s-Gravenzande, Maasdijk en Monster te zijn.
 
De man in kwestie staat bekend als veelpleger. Hij werd veroordeeld voor 163 delicten en is regelmatig, met inbrekerswerktuigen, in de genoemde dorpen gesignaleerd. Voor de burgemeester is de maat vol. “Deze man heeft veel mensen gedupeerd door hun fiets te stelen en hij heeft de openbare orde herhaaldelijk verstoord. Zijn gedrag vergt veel capaciteit van de politie, capaciteit die ik veel liever ergens anders voor inzet”, aldus de burgemeester.

Het gebiedsverbod is opgelegd op grond van artikel 172a van de Gemeentewet. De termijn van drie maanden kan worden verlengd als de man in kwestie gedurende deze periode in het gebied waarvoor het verbod geldt weer een overtreding begaat. Negeren van het gebiedsverbod kan opnieuw leiden tot strafrechtelijke vervolging.