Home/Actueel / Nieuws/   Burgemeestersontbijt 5 oktober

Burgemeestersontbijt 5 oktober

Publicatiedatum: donderdag, 6 oktober 2022
Burgermeester met kinderen aan het ontbijt.

Op woensdagmorgen 5 oktober zijn burgemeester Bouke Arends, bakker Van Malkenhorst samen met de kinderen van groep 8 van openbare basisschool De Kyckert uit Wateringen de dag met een goed gevulde maag begonnen. Het belang van een ontbijt staat meer dan ooit op de agenda. Voor het ontbijt schoven ze samen aan de raadstafel, maakten ze kennis met elkaar en stelden de kinderen vragen.

Van 3 tot en met 7 oktober doen zo’n 200 burgemeesters in heel Nederland mee met ambachtelijke bakkers en basisscholen uit hun lokale regio. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij zij samen met de kinderen praten over het belang van ontbijten.

Goed de dag beginnen

Kinderen van basisschool De Kyckert ontbijten met een pakket wat voldoet aan de actuele richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zit volkorenbrood, volkorenbolletjes en volkoren mueslibollen van Bakkerij Van Malkenhorst en beleg. Verder kunnen ze kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit.

Over het burgemeestersontbijt

Het burgemeestersontbijt vindt een week lang plaats. Zo kunnen de bakkers in hun buurt hun ambacht laten zien. Voor het eerst wordt het burgemeestersontbijt los van het Nationaal Schoolontbijt (7-11 november) georganiseerd om zo een extra moment te creëren om dat belang van een gezond ontbijt onder de aandacht te brengen. Alleen ambachtelijke bakkers kunnen deelnemen.