Home/Actueel / Nieuws/   Ondernemers Alert ondermijning

Publicatiedatum: maandag, 10 oktober 2022
uitnodiging bijeenkomst weerbare sierteeltsector

Samen voor een weerbaar Westland

Op 7 november organiseert gemeente Westland samen met VNO-NCW, MKB Westland, KHN-Westland, Royal FloraHolland en Glastuinbouw Westland voor ondernemers in Westland een bijeenkomst over ondermijning. Tijdens deze interactieve bijeenkomst werken we aan meer bewustwording over deze vorm van criminaliteit. Bewustwording en signalering zijn de eerste stappen om te zorgen voor meer meldingsbereidheid en weerbaarheid van ondernemers in Westland.

In Westland hebben we op diverse manieren en in alle lagen van de samenleving te maken met ondermijning. Een vorm van criminaliteit die we steeds meer zien en vaak samengaat met beïnvloeding, onderdrukking en geweld richting personen en ondernemers. Het brengt grote risico’s met zich mee voor de samenleving en is daarom één van de hoofdonderwerpen in het veiligheidsbeleid van de gemeente Westland.
Na de opening door burgemeester Bouke Arends vertelt Royal Flora Holland meer over het project ‘Weerbare Sierteelt’. Een voorbeeld dat laat zien hoe de overheid en het bedrijfsleven samenwerken om ondermijning tegen te gaan. Vervolgens staat Sander Schaepman, bekend als hoofd opsporingsteam van het tv-programma Hunted, als gastspreker op het programma. Met zijn brede kennis en vele ervaringen bij internationale opsporingsdiensten en de politie leert hij ondernemers en ons meer over dit onderwerp. En het team Meld Misdaad Anoniem vertelt hoe meldingen over een vermoeden van ondermijnende criminaliteit meehelpen in de strijd tegen ondermijning.
Kortom, een avond om kennis en informatie op te doen en te zorgen dat we samen deze criminaliteit tegengaan. De bijeenkomst start om 17.45 uur en duurt tot 21.00. Het programma is inclusief broodje vooraf en een netwerkborrel na afloop.

Informatie of aanmelden voor de ondernemers
Meer over ondermijning