Home/Actueel / Nieuws/   Cultuurunit Andreashof geopend

Cultuurunit Andreashof geopend

Publicatiedatum: maandag, 31 oktober 2016

Zaterdag 30 oktober heeft Wethouder Marga de Goeij de cultuurunit Andreashof in Kwintsheul geopend. De cultuurunit is een goed voorbeeld van multifunctioneel gebruik van gemeentelijke accommodaties.
In 2012 is er een start gemaakt om de school in te richten voor het huisvesten van verschillende voorzieningen. De Andreashof gaf daarmee een plek aan muziekvereniging Gregorius en een aantal zorgpartijen. Sinds twee jaar is ook de bibliotheek in de brede school gevestigd.

De kinderen van de Andreashof gymmen in de nieuwgebouwde sporthal van Quintus. De bestaande gymzaal van de Andreashof is in 2016 verbouwd en geeft nu ruimte aan twee groepen van de basisschool en de kinderopvang. Daarnaast is er ook ruimte gecreëerd voor andere verenigingen op het gebied van cultuur, zoals Danscreatie, Koperen Kees en Muziekmeesters.

Deze en andere ontwikkelingen in Kwintsheul dragen bij aan een levendige en aantrekkelijke kern. In het centrum is het dorpshuis Kastanjehof verbouwd, het openbaar gebied is heringericht en binnenkort wordt de nieuwe supermarkt geopend.