Home/Actueel / Nieuws/   Eerste Westlandse Schoolplein14 feestelijk geopend in Naaldwijk

Eerste Westlandse Schoolplein14 feestelijk geopend in Naaldwijk

Publicatiedatum: woensdag, 13 september 2017

Op de Openbare Daltonschool in Naaldwijk werd woensdag 13 september het eerste Schoolplein14 in samenwerking met gemeente Westland op feestelijke wijze door wethouder De Goeij geopend. Het plein bevat speelvelden met gekleurde lijnen en vlakken die kinderen uitdagen om samen te spelen en te sporten. De inrichting van het plein wordt betaald door gemeente Westland en is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation.

De Openbare Daltonschool is de eerste school in Westland met een Schoolplein14 dat door de gemeente mogelijk is gemaakt. De gemeente wil alle Westlandse basisscholen die belangstelling hebben hiervan voorzien.

Positief effect

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat bewegen een positief effect heeft op de leerprestaties, de concentratie en het welbevinden van leerlingen. Naast het samen bewegen, stimuleert het plein ook de creativiteit van kinderen om vooral zelf spelletjes te bedenken. Het plein is zowel voor leerlingen van de school als kinderen uit de buurt te gebruiken.

Johan Cruyff Foundation

Schoolplein14 is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation. De stichting heeft als missie om zoveel mogelijk jeugd met of zonder beperking in beweging te brengen. Dat doet zij door Cruyff Courts, Schoolplein14 en andere sportprojecten voor kinderen aan te bieden.