Home/Actueel / Nieuws/   Gezocht: jonge helden, talenten en vrijwilligers voor de Uitblinker

Gezocht: jonge helden, talenten en vrijwilligers voor de Uitblinker

Publicatiedatum: woensdag, 13 september 2017

De gemeente Westland zoekt ook dit jaar weer jonge helden, talenten en vrijwilligers voor haar jongerenwaarderingsprijs de Uitblinker. Het gaat om jongeren die zich op bijzondere, onderscheidende wijze inzetten voor de Westlandse samenleving. Ondanks hun jonge leeftijd doen zij vrijwilligerswerk, leveren zij een belangeloze bijdrage op de (sport)vereniging en/of dragen zij zorg voor mensen in hun omgeving.

Kent u een Westlandse uitblinker en vindt u dat hij of zij deze waarderingsprijs verdient? Meld hem of haar dan vóór vrijdag 20 oktober 2017 aan voor de Uitblinker via de site uitblinkerwestland.nl. Een jury beoordeelt alle inzendingen. De prijs wordt eind november uitgereikt rond de Internationale dag van de Rechten van het Kind.

Tot nu hebben zeven Westlandse jongeren deze waarderingsprijs ontvangen. De Uitblinker is een initiatief van gemeente Westland en wordt ondersteund door Vitis Welzijn. Met deze waarderingsprijs wil de gemeente jongeren stimuleren om vrijwilligerswerk te doen en zelf het verschil te maken in hun directe omgeving.

Criteria

De jongere is tussen 6 en 23 jaar, woonachtig in de gemeente Westland en zet zich belangeloos in en is hiervoor niet eerder met een prijs beloond. 

Daarnaast voldoet hij/zij aan één of meer van de volgende criteria:

  • De jongere zet zich vrijwillig in of heeft zich vrijwillig ingezet voor een ander, bijvoorbeeld door het doen van vrijwilligerswerk of mantelzorgondersteuning
  • De jongere heeft een bijzondere (helden)daad verricht
  • De jongere heeft een goed initiatief ten behoeve van de Westlandse samenleving genomen
  • De jongere heeft een uitzonderlijk talent
  • De jongere onderneemt activiteiten die inspirerend kunnen zijn voor anderen