Home/Actueel / Nieuws/   Nog enkele plekken beschikbaar voor energiecongres

Nog enkele plekken beschikbaar voor energiecongres

Publicatiedatum: donderdag, 12 oktober 2017

Voor het energiecongres dat op donderdag 9 november a.s. plaatsvindt, zijn nog enkele plekken beschikbaar. Aanmelden kan nog via de gemeentelijke website.

Het congres wordt georganiseerd door de gemeente Westland in samenwerking met het Platform Geothermie en Greenport Westland-Oostland en gaat over de verschillende vormen van duurzame energie, met daarbij speciale aandacht voor aardwarmte. Het congres vindt plaats in zalencentrum de Kiem in ’s Gravenzande. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag aanmelden voor het congres.

Sprekers

Eén van de sprekers tijdens het congres is Diederik Samson. Hij stopte vorig jaar als PvdA-voorman. Nu is hij parttime adviseur bij HVC, een groot afval-, grondstoffen- en energiebedrijf in Alkmaar. Daar houdt hij zich bezig met het gebruik van aardwarmte als duurzame energiebron of energieopslagplaats. Naast Diederik Samsom zullen Hanneke Puts (TNO) en Marga Hoek (schrijfster en duurzame ondernemer) ook spreken. Voor Hanneke Puts (TNO) is het betrekken van stakeholders bij
kennis-intensieve projecten, zoals geothermie, een vanzelfsprekendheid.

Congres

Het congres is bedoeld voor ondernemers in de glastuinbouw en andere belangstellenden die direct of indirect in geothermie en energietransitie geïnteresseerd zijn. Tijdens de bijeenkomst komen onderwerpen zoals beleid, techniek, financiering, uitvoering en ontwikkelingen op het gebied van aardwarmte in binnen- én buitenland aan de orde. Er wordt gekeken naar al lopende projecten en de lessen die daaruit geleerd kunnen worden.

Aanmelden

Het congres begint om 13.30 uur en duurt tot 17.15 uur met daar aansluitend een netwerkborrel. Deelname aan het congres is gratis. Bekijk meer informatie over het programma en meld u aan.