Home/Actueel / Nieuws/   WestlandStek voor kerkorganist

WestlandStek voor kerkorganist

Publicatiedatum: zaterdag, 11 november 2017

Wethouder A.W. Meijer heeft op zaterdag 11 november de WestlandStek uitgereikt aan de heer J.L.F. (Jan) van Westenbrugge uit Wateringen. De WestlandStek wordt hem uitgereikt ter gelegenheid van zijn 50-jarig jubileum als organist.

Reeds op 12-jarige leeftijd bespeelde hij samen met zijn vader het orgel en begeleidde hij de kerksamenzang. Gedurende zijn 50-jarige carrière als organist heeft hij gespeeld in diverse grote kerken, internationale toernees en concerten gegeven. Gedurende ruim 40 jaar heeft hij het Bätz-Witte orgel in de Hervormde kerk in Wateringen bespeeld en het Christelijk gemengd koor ‘Cantilene’ uit Wateringen begeleid. Koorbewerkingen geschreven en nieuwe composities voor orgelspel ontwikkeld. Daarnaast leidt hij cursisten op tot kerkorganist.

De WestlandStek is een gemeentelijke onderscheiding voor personen, die zich gedurende een periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Westland en/of haar rechtsvoorgangers op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied.