Home/Actueel / Nieuws/   Burgemeester wil woning in Ter Heijde tijdelijk sluiten

Burgemeester wil woning in Ter Heijde tijdelijk sluiten

Publicatiedatum: dinsdag, 5 december 2017

Burgemeester Van Ardenne-Van der Hoeven van de gemeente Westland heeft besloten een woning in de Piet Heinstraat in Ter Heijde voor een periode van drie maanden te sluiten. In de woning zijn onlangs henneptoppen (Cannabis) aangetroffen. De bewoner in kwestie heeft via een kort geding bij de rechtbank een voorlopige voorziening aangevraagd, wat betekent dat het besluit nog niet kan worden uitgevoerd.
Op 2 november jl. kwam bij de politie een melding binnen van een schietincident in de Piet Heinstraat. Naar aanleiding hiervan werd de omgeving afgezet en zijn maatregelen genomen gericht op de veiligheid van de bewoners en aanhouding van verdachte(n). Uit onderzoek blijkt dat er diverse getuigen zijn die een knal hebben gehoord, maar de politie heeft ter plaatse geen technische sporen aangetroffen die er op wijzen dat er daadwerkelijk geschoten zou zijn. Wel werd in de woning 3,6 kilo Cannabis aangetroffen. De bevindingen van de politie zijn via een bestuurlijke rapportage aan de burgemeester aangeboden.

Rust

De burgemeester is van mening dat er sprake is van een dusdanige situatie dat zij sluiting van de woning noodzakelijk acht. Het afsluiten van de omgeving door de politie voor meerdere uren heeft voor veel maatschappelijke onrust gezorgd. Buurtbewoners maken zich zorgen over de veiligheid van zichzelf en hun spelende kinderen. Volgens de burgemeester is de openbare orde aangetast en moet rekening worden gehouden met criminele activiteiten in en rond de woning. Het besluit om de woning tijdelijk te sluiten is genomen op basis van informatie van het Openbaar Ministerie en de politie. De burgemeester is hiertoe op grond van artikel 13b lid 1 van de Opiumwet bevoegd. Zij acht de sluiting noodzakelijk om de rust in de omgeving te doen wederkeren en herhaling van het verstoren van de openbare orde te voorkomen.

Bewoners

Behandeling van de zaak door de rechter vindt waarschijnlijk volgende week plaats. Buurtbewoners zijn vandaag op de hoogte gebracht van de stand van zaken. De gemeente organiseert op korte termijn een inloopbijeenkomst, zodat zij vragen kunnen stellen en informatie kunnen delen.