Home/Actueel / Nieuws/   Aanslag gemeentelijke belastingen verstuurd

Aanslag gemeentelijke belastingen verstuurd

Publicatiedatum: woensdag, 14 februari 2018

Rond 17 februari aanstaande ontvangen inwoners van Westland de aanslagen gemeentelijke belastingen 2018. Op het aanslagbiljet staan de reguliere belastingen vermeld: de onroerende-zaakbelastingen (ozb), afvalstoffenheffing en rioolheffing. Daarnaast staat ook de nieuwe WOZ-waarde van de woning of het bedrijfspand vermeld op het aanslagbiljet.

Woonlasten

De woonlasten 2018 in Westland, die bestaan uit de onroerende-zaakbelasting (ozb), rioolheffing en afvalstoffenheffing, blijven ten opzichte van 2017 ongewijzigd. De tarieven ozb  worden verlaagd en de tarieven voor rioolheffing gebruik en afvalstoffenheffing blijven gelijk. Dat heeft de gemeenteraad eind vorig jaar besloten.

Openbaarheid WOZ-waarden woningen

De WOZ-waarden voor woningen zijn openbaar. De gemeente Westland is hiervoor aangesloten op de Landelijke Voorziening WOZ. De WOZ waarden zijn in te zien via het WOZ-waardeloket van de Rijksoverheid.  

MijnOverheid

Op dit moment wordt al ruim 40% van de belastingaanslagen van de gemeente Westland digitaal verstuurd via de Berichtenbox van MijnOverheid.nl. Met behulp van DigiD kan de MijnOverheid account en de gemeente Westland als organisatie worden geactiveerd. Vanaf dat moment is de belastingaanslag voortaan digitaal beschikbaar via de Berichtenbox.

Digitale belastingbalie

Via de digitale belastingbalie kunnen, met behulp van DigiD, belastingaanslagen worden geraadpleegd en ook direct worden betaald. Ook is het mogelijk taxatieverslagen te downloaden, automatisch incasso aan te vragen en digitaal bezwaar in te dienen. Alle informatie hierover is te vinden op het aanslagbiljet of de pagina Aanslag gemeentelijke belastingen 2018.