Home/Actueel / Nieuws/   Enquête over de Westlandse feesten

Enquête over de Westlandse feesten

Publicatiedatum: woensdag, 14 februari 2018

‘Feesten doen we met z’n allen, regels maken ook’. Onder dit motto roept de gemeente Westland al haar inwoners, jong en oud, organisatoren en ondernemers op om mee te denken over de Westlandse feesten en andere evenementen. Wat moet blijven, wat kan anders? Als eerste stap in een uitgebreid participatietraject om het evenementenbeleid aan te passen wordt vandaag een online enquête onder alle Westlanders uitgezet.

Westland is een bruisende gemeente waar jaarlijks veel evenementen plaatsvinden voor jong en oud. Deze evenementen versterken de sociale cohesie, het ontmoeten en de levendigheid in de gemeente. De evenementen zijn dan ook een belangrijk onderdeel van de Westlandse identiteit. De laatste jaren zijn de aard en omvang van de evenementen uit de pas gaan lopen met het bestaande evenementenbeleid van de gemeente. Reden om het beleid met behulp van de Westlanders te actualiseren.
“De Westlandse feesten moeten voor iedereen een feest zijn en blijven”, vindt burgemeester Van Ardenne. “Daarom is het belangrijk dat iedereen die een mening heeft over de feesten, deze ook aan ons laat horen. We wegen alles mee bij het aanpassen van onze evenementenaanpak.“

Veiligheid en alcohol

In de enquête staan vragen over de duur, omvang en locaties van de diverse evenementen, maar ook over overlast, veiligheid en het alcoholgebruik op feesten waar ook minderjarigen komen. Naast de enquête worden bijeenkomsten georganiseerd om de belangen en meningen van de diverse doelgroepen goed in beeld te krijgen. De enquête evenementenbeleid is anoniem en vanaf vandaag online voor iedereen beschikbaar.