Home/Actueel / Nieuws/   Laatste werkzaamheden warmtenet woonwijk Hoogeland

Laatste werkzaamheden warmtenet woonwijk Hoogeland

Publicatiedatum: woensdag, 14 februari 2018

In de wijk Hoogeland in Naaldwijk worden de laatste voorzieningen getroffen voor de aansluiting met het warmtenet. In totaal worden er vier warmte koude opslaginstallaties (WKO) en een warmteregelstation geplaatst. Ook worden er leidingen in de ondergrond aangebracht.

Werkzaamheden aanleg WKO's

In de week van 26 februari starten de werkzaamheden voor de aanleg van twee WKO's in de berm tussen het fietspad en de rijweg van de Laan van de Glazen in Naaldwijk. De aanleg hiervan zal 8 weken duren. In samenwerking met Bereikbaar Westland worden er verkeersmaatregelen getroffen.

Vorige week is reeds gestart met het aanbrengen van twee WKO's aan de Mr. Jan Tunningstraat in Naaldwijk. Naar verwachting zijn deze werkzaamheden eind week 12 gereed.

Overlast weggebruikers

Fietsers kunnen tijdelijk geen gebruik maken van het fietspad langs de rijweg van de Laan van de Glazen Stad. Zij worden omgeleid via de Tiendweg. Voetgangers kunnen gebruik maken van het voetpad aan de overzijde van de rijweg. Voor overige weggebruikers is er geen hinder.

Warmteregelstation

Voor het warmteregelstation is er een omgevingsvergunning aangevraagd. Vanuit de gemeente Westland is de eis dat het warmteregelstation verdiept in het maaiveld wordt aangebracht.
Samen met een landschapsarchitect wordt bepaald waar dit warmteregelstation moet komen in relatie tot het groen en de speelvoorziening die hier gepland staat. Deze werkzaamheden starten naar verwachting medio april 2018.