Home/Actueel / Nieuws/   Minister Koolmees bezoekt Westland

Minister Koolmees bezoekt Westland

Publicatiedatum: dinsdag, 13 februari 2018

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft maandag 12 februari een werkbezoek gebracht aan de gemeente Westland. De minister woonde samen met wethouder Frank Rijneveen van Westland een controle bij van de Inspectie SZW bij twee glastuinbouwbedrijven.

De bewindslieden spraken elkaar onlangs telefonisch over arbeidsmigratie, want het is bekend dat arbeidsmigranten een belangrijke economische pijler vormen onder de glastuinbouw. Deze arbeidskrachten moeten dus kunnen wonen en werken in ons land. Dat vereist controle op onder meer correcte arbeidsomstandigheden en een goede behuizing. Zowel de gemeente als het ministerie draagt een verantwoordelijkheid voor deze opgaven.

Rechten

Burgemeester Van Ardenne heeft de minister aansluitend aan het werkbezoek uitgenodigd voor een lunch op het stadhuis aan de Verdilaan. Samen hebben de burgemeester en de wethouder de minister geïnformeerd hoe Westland omgaat met uitdagingen die verbonden zijn aan arbeidsmigratie en dat de gemeenteraad in Westland al in 2009 een motie heeft aangenomen om hen te behandelen als ‘ware het Westlanders. “We erkennen daarmee dat deze mensen hier zijn en dus ook rechten en plichten hebben”, legt wethouder Rijneveen uit. “Dat neemt niet weg dat we in de uitvoering van die motie soms tegen problemen aanlopen. Zo zijn problemen op de werkvloer niet altijd zichtbaar en is voldoende kwalitatief hoogwaardige woonruimte een groot probleem.”