Home/Actueel / Nieuws/   Regenboogzebrapad aan de Verdilaan onthuld

Regenboogzebrapad aan de Verdilaan onthuld

Publicatiedatum: woensdag, 9 mei 2018

Bij het busstation aan de Verdilaan in Naaldwijk ligt sinds vandaag  een regenboogzebrapad. Daarmee laat Westland zien dat het staat voor diversiteit en open staat voor iedereen. Het Regenboogzebrapad is een initiatief van D66, dat steun kreeg voor de motie van CDA, GroenLinks en PvdA.

Acceptatie

Wethouder Marga de Goeij-Van der Klugt: “De gemeente Westland maakt zich sterk om te zorgen dat lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders en interseksen (LHBTI) zich in Westland veilig en welkom voelen. Met het zebrapad willen we een plek creëren waar we letterlijk stil staan bij diversiteit. Westland is er namelijk voor iedereen en dat dragen we graag uit.”
"We hebben de afgelopen zeven jaar al veel bereikt, maar we zijn er nog niet", aldus Maxim van Ooijen van D66 Westland, "nog steeds zijn er Westlanders, jong en oud, die niet vrij zichzelf kunnen zijn vanwege hun omgeving. We moeten scholen dan ook stimuleren om COC-voorlichters binnen te halen en initiatieven zoals de Roze Ouderensalon in De Opmaat in Monster ondersteunen en waar mogelijk uitbreiden. Zo komen we tot een Westland waar iedereen zichzelf kán zijn en mág zijn."

Regenboogzebrapad

Het regenboogzebrapad is een wereldwijd initiatief om de emancipatie van lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders (LHBT) kracht bij te zetten. Inmiddels hebben veel Nederlandse steden zo'n zebrapad, waaronder Rotterdam, Utrecht, Leiden, Maastricht en Tilburg.
Het Westlandse regenboogpad is vanwege de zichtbaarheid en de verkeersveiligheid aangelegd op het middeneiland van het busstation aan de Verdilaan.

LHBTI

LHBTI is een afkorting voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender-en intersekse personen. Westland  is al een zogenaamde regenbooggemeente, waarmee het aangeeft de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van deze groep te willen verbeteren.