Home/Actueel / Nieuws/   Ouders gezocht voor kroegentocht met collegeleden

Ouders gezocht voor kroegentocht met collegeleden

Publicatiedatum: vrijdag, 6 juli 2018

Gemeente Westland roept ouders van jongeren (11 t/m 18 jaar) op om deel te nemen aan een kroegentocht. Onder de noemer Zero Heroes On Tour wil de gemeente op een positieve manier in gesprek met ouders om ideeën te bedenken die alcoholgebruik onder minderjarigen tegengaan.

Op dinsdagavond 17 juli stappen de deelnemers, samen met burgemeester Van Ardenne-Van der Hoeven en wethouder Vreugdenhil, op een speciale bus om drie kroegen te bezoeken. Het programma bevat onder andere een theatershow, een interactieve brainstorm en een presentatie van dokter Van der Lely, van de alcoholpoli in Delft.

Vernieuwende ideeën

Wethouder Vreugdenhil: ‘Op tv kom je nog dagelijks programma’s tegen waar een biertje of wijntje op tafel staat. Onze jeugd ziet dat ook. Thuis geven ouders mogelijk onbewust dezelfde voorbeelden. Daarom ben ik enthousiast over deze kroegentocht, want zo brengen we thuis dichtbij de uitgaanspraktijk van hun kinderen, creëren we meer bewustwording en komen we samen tot vernieuwende ideeën.’

Zero Heroes

De kroegentocht maakt onderdeel uit van het project Zero Heroes van gemeente Westland. Met het project wil de gemeente in gesprek met jongeren en hun ouders komen tot vernieuwende ideeën om alcoholgebruik onder minderjarigen in Westland tegen te gaan. Tijdens de feestweken van ’s-Gravenzande, De Lier, Maasdijk en Naaldwijk zal een team van jongerenwerkers Westlandse jongeren benaderen over dit onderwerp.

Meer informatie en aanmelden voor de kroegentocht.