Home/Actueel / Nieuws/   Advies, tips en informatie tijdens Dag van de Duurzaamheid

Advies, tips en informatie tijdens Dag van de Duurzaamheid

Publicatiedatum: donderdag, 4 oktober 2018

Duurzame adviezen, planten in ruil voor tegels en kans op een regenton.

Op de landelijke Dag van de Duurzaamheid op woensdag 10 oktober, staat het team van Westland Woont Duurzaam en de Woonwijzerwagen van het Regionale Energieloket van 13.00 tot 17.00u in Naaldwijk. Kom langs voor advies, tips en informatie om energie te besparen, duurzame energie op te wekken én te gebruiken in uw woonomgeving. Ook Operatie Steenbreek is aanwezig. Locatie is de parkeerplaats aan de Stokdijkkade in Naaldwijk.

Wat is er te doen:

  • In de Woonwijzerwagen zijn deskundige adviseurs aanwezig om vragen te beantwoorden en informatie te geven over verduurzaming van de woning. Ook kunnen inwoners zich aanmelden voor een energiescan.
  • Bij de kraam van Operatie Steenbreek kunnen tussen 13.00 uur en 16:00u tuintegels worden ingeruild voor biologische planten of bollen. Operatie Steenbreek Westland is een samenwerking van de natuurvereniging KNNV afdeling Delfland en gemeente Westland om tot een groener Westland te komen.
  • De start van een prijsvraag voor de beste ideeën tegen wateroverlast. Meedoen kan tot en met 24 oktober. Deelnemers maken kans op een regenton.

Tijdens de landelijke Dag van de Duurzaamheid vinden er in heel Nederland vele duurzame activiteiten plaats. Bedrijven, inwoners, overheden, scholen en maatschappelijke organisaties laten samen zien dat duurzaamheid niet alleen noodzakelijk is, maar ook inspirerend, innovatief en winstgevend. Door vol enthousiasme initiatieven te tonen, willen we iedereen aanmoedigen mee te doen. Op deze manier willen we duurzaamheid onder de aandacht brengen. Duurzaamheid is een breed begrip, maar komt er in het kort op neer dat in een duurzame wereld mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht/balans zijn. Concrete voorbeelden van duurzaamheid zijn bijvoorbeeld de vermindering van de CO2-uitstoot, biologisch geproduceerd voedsel en energiezuinig bouwen met duurzame materialen.

Meer over Dag van de Duurzaamheid en de acties zijn te vinden op de website van Westland Woont Duurzaam.