Home/Actueel / Nieuws/   Gemeente rolt regenboogloper uit voor Coming Out Dag

Gemeente rolt regenboogloper uit voor Coming Out Dag

Publicatiedatum: dinsdag, 9 oktober 2018

Gemeente Westland hijst tijdens Coming Out Dag, donderdag 11 oktober, niet alleen de regenboogvlag bij alle gemeentelijke gebouwen. Voor het gemeentehuis wordt ook een regenboogloper uitgerold. Met de actie wil de gemeente – als één van de vijf regenbooggemeenten in de regio – aandacht vragen voor meer draagvlak en acceptatie van de Westlandse LHBTI-gemeenschap.

Ter ere van Coming Out Dag bezoekt wethouder Vreugdenhil om 13.30 uur het Lentiz Dalton MAVO en Het Groene Lyceum in Naaldwijk. Hier zal hij, samen met een leerling van de school, de regenboogvlag hijsen. Vervolgens spreekt hij met leerlingen over het thema.

Fototentoonstelling

Maar er gebeurt nog meer op deze dag. Alle scholen, bibliotheken en sportverenigingen worden opgeroepen om de regenboogvlag te hijsen. En bij Bibliotheek Westland start de rondreizende fototentoonstelling ‘Coming Out Coming In’. De serie van vijf portretten met een bijzonder verhaal over acceptatie zal iedere twee weken in een andere vestiging van de bibliotheek te bewonderen zijn. Na Naaldwijk, volgt ’s-Gravenzande. De tentoonstelling eindigt vervolgens in Monster.

Aandachtspunten

Aan het eind van de dag reist wethouder Vreugdenhil af naar Den Haag. Hier ontmoet hij de wethouders van de andere vier regenbooggemeenten, Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer. De wethouders spreken met elkaar over wat er goed gaat binnen hun gemeente en wat aandachtspunten zijn, als het gaat om het bevorderen van de acceptatie. Voorop staat dat de gemeenten het belangrijk vinden dat iedereen zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht seksuele voorkeur.

Afkorting

De afkorting LHBTI staat voor lesbienne, homo, biseksueel, transgender en intersekse personen.