Home/Actueel / Nieuws/   Minder wateroverlast met groene tuinen

Minder wateroverlast met groene tuinen

Publicatiedatum: woensdag, 10 oktober 2018

Steeds vaker is er wateroverlast op straat. Dit komt o.a. omdat de putten de hoeveelheid regenwater niet meer aan kunnen. Groene tuinen kunnen bijdragen aan een betere afwatering bij hevige regenbuien. Groene tuinen hebben nog veel meer voordelen! Meer groen is goed voor de gezondheid en de biodiversiteit. Daarnaast zorgt het voor verkoeling tijdens warme dagen en er wordt ook nog eens fijnstof opgevangen door de bladeren. De gemeente Westland heeft zich daarom aangesloten bij de landelijke Operatie Steenbreek met als doel tuinen groener maken. 17 oktober kun je weer tegels omruilen voor planten. Maar er is meer, want u kunt nu ook een regenton winnen! Met een regenton vangt u regenwater op en u gebruikt het voor klusjes waarvoor u normaal gesproken veel water gebruikt, zoals het besproeien van uw planten of het wassen van uw auto. Door op deze manier het regenwater te hergebruiken helpt u mee om de wateroverlast in uw omgeving te verminderen. En u bespaart ook nog eens op kraanwater.

Nog geen regenton in de tuin? U kunt er één winnen! Laat ons weten welke maatregelen tegen wateroverlast uw voorkeur hebben, wat u daarvoor over hebt en wat u zelf zou kunnen doen. Wij horen het graag! De inschrijvingen met de beste ideeën winnen een regenton. U heeft tot 24 oktober om uw ideeën in te dienen, dus wees er snel bij! Meer informatie leest u in de folder (pdf 1,02mb).

Wilt u graag tegels omruilen voor planten of bloembollen, kom dan 17 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur naar de parkeerplaats bij het Prinsenbos in Naaldwijk. In de flyer (pdf 629 kb) vindt u meer informatie over o.a. de ruilregels. Grote Achterweg 15a, 2671 LR in Naaldwijk.
Operatie Steenbreek Westland is een samenwerking van de natuurvereniging KNNV afdeling Delfland, en gemeente Westland om tot een groener Westland te komen.