Home/Actueel / Nieuws/   Burgemeester ontbijt met Schakelklas Westland in stadhuis Naaldwijk

Burgemeester ontbijt met Schakelklas Westland in stadhuis Naaldwijk

Publicatiedatum: dinsdag, 6 november 2018

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarin een half miljoen kinderen samen gezond ontbijten op zo’n 2.500 basisscholen, vindt ook het Burgemeestersontbijt plaats. In Westland nodigt burgemeester Van Ardenne-van der Hoeven op donderdag 8 november schoolkinderen van Schakelklas Westland uit voor een gezamenlijk ontbijt in het stadhuis. Voor het ontbijt schuiven ze samen aan de raadstafel, maken ze kennis met elkaar en stellen de kinderen vragen. 

Burgemeester Van Ardenne-van der Hoeven betaalt symbolisch voor het ontbijtje dat de kinderen meebrengen met een donatie aan de stichting Kinderpostzegels, die zich sterk maakt voor kwetsbare kinderen. Met het jaarthema ‘Een feestje voor iedereen!’ laten het Nationaal Schoolontbijt en Kinderpostzegels zien dat een feestje pas een feestje is als iedereen erbij hoort.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt in zo’n 275 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 16e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School. Ook Koppert Cress draagt bij aan het gezonde ontbijt door de levering van tuinkers.