Home/Actueel / Nieuws/   Soccer courts FC ’s-Gravenzande geopend

Soccer courts FC ’s-Gravenzande geopend

Publicatiedatum: zaterdag, 1 december 2018

Onder grote belangstelling van leden van FC ’s-Gravenzande en stichting Juliana Sportpark, heeft wethouder Varekamp (sport) zaterdag 1 december twee gloednieuwe soccer courts geopend. De omheinde kunstgrasvelden van ongeveer 25 bij 15 meter en liggen tussen de velden 3 en 4 op het Juliana sportpark.

FC ’s-Gravenzande heeft zo’n 1600 leden, waarvan meer dan 1000 jeugdleden en verschillende G-sporters. Omdat de kleinere soccer courts bij uitstek geschikt zijn voor deze doelgroepen, nam stichting Juliana Sportpark het initiatief voor realisatie van de veldjes.

Met geld van onder meer Fonds Westland en de gemeente Westland, kunnen deze kinderen sinds vandaag terecht op de soccer courts. Volgens wethouder Varekamp is het belangrijk dat kinderen bewegen. “Teamsport verbroedert en verbindt bovendien. Het geeft kinderen kracht, leert hen te strijden én te verliezen, samen te pelen en vrienden te maken. Die ervaring moet iedereen kunnen meekrijgen. Zeker onze jeugd. Elk Westlands kind moet toegang hebben tot een voetbalschoen, een hockeystick, een klapschaats of een turnpak.”