Home/Actueel / Nieuws/   Deel uw tips en ideeën voor cultuur in Westland

Deel uw tips en ideeën voor cultuur in Westland

Publicatiedatum: woensdag, 30 januari 2019

Het cultuur- en erfgoedbeleid in Westland is toe aan vernieuwing. De manier waarop mensen cultuur beleven verandert. Daarom ontwikkelt de gemeente de Cultuurkoers 2030. In dit document wordt beschreven waaraan Westland de komende 10 jaar op cultureel gebied wil werken. Van muziekles tot monument en van zangkoor tot theater; de gemeente wil van u weten wat u belangrijk vindt voor cultuur. Van woensdag 30 januari tot en met zondag 17 februari 2019 kunt u uw tips en ideeën delen met de gemeente.

Dat kan online door een aantal vragen te beantwoorden op www.gemeentewestland.nl/cultuurkoers2030. Daarnaast kunt u een brief of kaartje sturen naar: Gemeente Westland, t.a.v. Cultuurkoers 2030, Postbus 150, 2670 AD Naaldwijk.

De ideeën en tips zijn, samen met de inbreng van culturele organisaties, de inspiratie voor de Cultuurkoers 2030.

Cultuur is meer dan musea en theater

Bij cultuur denken mensen vaak aan een museum, de bioscoop of het theater. Maar cultuur gaat over veel meer. In Westland is een rijk cultureel verenigingsleven van koren en harmoniegezelschappen. Er wordt lesgegeven in theater, muziek, dans en beeldende kunst. Maar ook in het Westlandse landschap zijn veel voorbeelden van cultuur te vinden: oude kassen, vaarroutes, monumenten en moderne kunst. Allemaal voorbeelden van Westlands cultuur- en erfgoed.

Wat gebeurt er met uw bijdrage?

De gemeente is in gesprek met verschillende culturele organisaties in Westland. Samen met uw ideeën en tips vormt deze bijdrage de inspiratie voor de Cultuurkoers 2030. Natuurlijk kunnen niet alle ideeën worden meegenomen. Door een bijdrage te leveren kunt u aan de gemeente laten weten wat u belangrijk vindt. De uiteindelijke keuzes worden gemaakt op basis van inhoudelijke en financiële afwegingen. Naar verwachting besluit de gemeenteraad in juli 2019 over de Cultuurkoers 2030.