Home/Actueel / Nieuws/   Westlands ondernemerschap op de beursvloer tijdens Fruit Logistica

Westlands ondernemerschap op de beursvloer tijdens Fruit Logistica

Publicatiedatum: vrijdag, 8 februari 2019

Dit jaar vindt wederom de Fruit Logistica plaats in Berlijn, dé internationale vakbeurs op het gebied van groenten en fruit. Ruim 3200 exposanten presenteren zich uit 84 landen. Westlandse bedrijventerreinen RoyalFloraHolland, ABC Westland zijn samen vertegenwoordigd met Westland Marketing, Innovation Quarter en gemeente Westland om  bedrijven te interesseren voor vestiging in Westland. Op donderdag 7 februari ontvingen wethouder Karin Zwinkels (Economische Zaken en Kennis & Innovatie) en Pieter Varekamp (Agro-logistiek en vestigingsklimaat) Westlandse ondernemers op de beurs.

Wethouder Zwinkels: ‘Hier op de gezamenlijke stand slaan Westlandse bedrijventerreinen de handen ineen en maken we, letterlijk en figuurlijk ruimte voor internationaal ondernemen. We faciliteren dit vanuit de gemeente en willen ook inzicht krijgen en houden hoe we ondernemers kunnen ondersteunen en helpen bij het leggen van verbindingen. De wethouder lichtte ook een  Westland Werelds kaart toe, een initiatief van Ard Dekker waarbij internationaal opererende  Westlandse bedrijven en hun vestigingen online op een wereldkaart zijn gezet. Ook stipte de wethouder de innovatiekracht van het glastuinbouwcluster aan, en het feit dat deze ook op één plek zijn gebundeld onder drie thema’s water, energie en robotica. De genoemde kaarten zijn te vinden op www.westlandhortibusiness.com.

Samenwerking en versterking

Met de verwachte 78.000 bezoekers en de vele exposanten is dit de beurs waar Nederland, als één van de grootste groenten- en fruitexporteurs van de wereld, niet kan ontbreken. Door nog meer samenwerkingen met elkaar aan te gaan, de export van groente en fruit te bevorderen, innovaties te delen en handelsafspraken te versoepelen. Westlandse standhouders vonden de beurs aantrekkelijk en van betekenis, zowel qua business als presentatie en promotie van de sector. 

Westlands ondernemerschap op de beursvloer

Het Nederlandse bedrijfsleven vertegenwoordigde met zo’n 5000 m2 aan standbouwoppervlakte de beursvloer. Met meer dan 100 standhouders in het Nederlandse paviljoen, en de aanwezigheid van vele Westlandse bedrijven, was de (glas)tuinbouwsector tijdens deze beurs weer goed vertegenwoordigd.

Techniek en innovaties

In de beurspaden en tijdens lezingen vielen verscheidene innovaties en producten op zoals de aardbeiplukobot, vertical farming en recyclebare verpakkingen. Fruit Logistica is uitgebreid met een Start-up Day en laat zo een reeks startende bedrijven met high-tech toepassingen, sensoren, data-integratie, e-commerce, automatisering en robotisering zien.