Home/Actueel / Nieuws/   Koninklijke onderscheiding voor vrijwilligers brandweer

Koninklijke onderscheiding voor vrijwilligers brandweer

Publicatiedatum: dinsdag, 5 maart 2019

De heren Van de Berg, Van Vugt en Van Wensen hebben op dinsdag 5 maart een Koninklijke onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester B.R. Arends.
Ter gelegenheid van het afscheid van brandweer Westland zijn zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en ontvingen de daarbij behorende versierselen tijdens de bindingsbijeenkomst van de vrijwillige brandweer.

De heer J. (Jan) van den Berg uit ‘s-Gravenzande startte in december 1991. Hij heeft vanuit deze functie tal van diploma’s behaald zoals Brandwacht, Brandweerchauffeur, Hoofdbrandwacht en Instructeur. Maar hij werd ook brandweerduiker en duikploegleider. Van den Berg zette zich in voor het Bedrijfsopvang team (BOT). Hij stond anderen bij met raad en daad bij traumatische ervaringen. Ook is de heer van den Berg actief als vrijwilliger bij de kerk De Nieuwe Rank in ’s-Gravenzande daar richt hij zich op de jeugd.
Jan van de Berg heeft zich 27 jaar ingezet voor de brandveiligheid vanuit de kazerne van ’s-Gravenzande.

De heer M. (Marcel) van Vugt uit ‘s-Gravenzande is vanaf 1990 in dienst bij de brandweer van Rotterdam Rijnmond. Hij begon in 1994 in Westland. Hij heeft een aantal opleidingen afgerond zoals Brandwacht, Brandmeester en Adjuncthoofdbrandmeester. Hij was lid van het BOT team (Bedrijfsopvang team) om collegiale ondersteuning te bieden bij traumatische ervaringen. Van Vugt was vanaf het begin betrokken bij USAR, het specialistisch bijstandsteam. Hij is meerdere keren uitgezonden naar het buitenland, zoals destijds naar Haïti.
Dichter bij huis werkte hij mee aan voorlichtingsactiviteiten in de wijk in het kader van Brandveilig Leven.
Marcel van Vugt heeft zich 25 jaar ingezet voor de brandveiligheid vanuit de kazerne in ‘s- Gravenzande.

De heer G.J. (Gert-Jan) van Wensen uit Naaldwijk begon in 1981 bij de brandweer. Hij heeft vele opleidingen gevolgd zoals Brandwacht 2e en 1e klasse Hoofdbrandwacht. Hij zette zich altijd in voor tal van activiteiten en werkzaamheden zoals de Onderdeelcommissie, Voorbereidingscommissie en Ondernemingsraad. Maar ook voor praktische zaken zoals activiteiten in de wijk zet de heer van Wensen zich in. Een organisatie als Kidz for Kidz, die zich inzet voor kinderen met kanker, ondersteunt hij.
Gert-Jan van Wensen heeft zich 36 jaar ingezet voor de brandveiligheid vanuit de kazerne in Naaldwijk.