Home/Actueel / Nieuws/   WestlandStek voor voorzitter Westlandse Harmonie

WestlandStek voor voorzitter Westlandse Harmonie

Publicatiedatum: vrijdag, 8 maart 2019

De heer E.J.A. (Evelinus) van der Boom uit ’s-Gravenzande heeft bij zijn afscheid als voorzitter van de Westlande Harmonie van wethouder Vreugdenhil (cultuur) de WestlandStek opgespeld gekregen, vanwege zijn bestuurlijke inzet voor de Westlandse Harmonie.

De heer Van der Boom is al 46 jaar verbonden aan de Westlandse Harmonie, waar hij de hoorn bespeelt. Hij zet zich sinds 30 jaar ook bestuurlijk in voor de Westlandse Harmonie, voorheen Animato, waarvan 10 jaar als secretaris en 20 jaar als voorzitter. De laatste functie legt hij nu neer. Betrokkene was destijds één van de initiatiefnemers voor de fusie tussen Animato (’s-Gravenzande) en Concordia (Monster) om te komen tot de Westlandse Harmonie. Hij heeft zich ook jarenlang ingezet voor het overkoepelend Westlands orgaan; de Westlandse federatie van muziekverenigingen (WFM).

De WestlandStek is een gemeentelijke onderscheiding voor personen die zich gedurende een periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Westland en/of haar rechtsvoorgangers op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied.