Home/Actueel / Nieuws/   Update: Zwembad De Boetzelaer in Monster volledig uitgebrand

Update: Zwembad De Boetzelaer in Monster volledig uitgebrand

Publicatiedatum: donderdag, 7 maart 2019

Donderdagavond 28 februari is even na 22.30 uur brand uitgebroken in zwembad De Boetzelaer in Monster.

7 maart 2019 10.00 uur

Heeft u een vraag over de zwemlessen van uw kind of had u een kinderfeestje gepland in zwembad de Boetzelaer? Het zwembad heeft op een website een overzicht met veel gestelde vragen en bijbehorende antwoorden. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met het zwembad via info@deboetzelaer.nl

1 maart 2019 13.00 uur

De brandweer is klaar met nablussen. Omwille van de veiligheid zijn er hekken geplaatst. De Madeweg is weer open voor verkeer.

1 maart 2019 07.00 uur

De brandweer heeft aangegeven dat er bij metingen geen gevaarlijk stoffen zijn geconstateerd. Omdat De Boetzelaer een zoutwaterzwembad is, zijn er geen chloor en zoutzuur bij de brand vrijgekomen.

Roetdeeltjes

Vanwege vliegvuur zijn er in de omgeving zwarte roetdeeltjes neergedaald. Deze kunnen  weggespoeld worden met water of in combinatie met water opgeveegd worden en in een afvalzak bij huishoudelijk afval weggegooid worden. Was daarna handen goed met water en zeep. In bijgaande tekening (pdf 169kb) is in de bovenste horizontale streep aangegeven tot waar inwoners de roetdeeltjes tegen kunnen komen. De onderste twee strepen geven de rookpluimen van afgelopen nacht weer.

Op het tijdstip van de brand was er niemand in het pand aanwezig. Om overslaande brand te voorkomen werden omliggende percelen in de gaten gehouden en is de naastgelegen Eerste Westlandse Montessorischool nat gehouden. De brand heeft het zwembad volledig verwoest. Omstreeks 2.00 uur had de brandweer de brand onder controle.

De brandweer is de hele ochtend nog bezig met nablussen. Vanwege de rookontwikkeling is de Madeweg tussen de Oorberlaan en Duyvenvoordestraat afgesloten voor al het verkeer. Bewoners in de naastgelegen wijk kunnen er wel door.

Contact

Voor vragen kunt u ook contact opnemen via telefoonnummer 140174.