Home/Actueel / Nieuws/   Verbindingen tussen professionals in de zorg en de groente- en fruitsector

Verbindingen tussen professionals in de zorg en de groente- en fruitsector

Publicatiedatum: donderdag, 11 april 2019
Wethouder Karin Zwinkels spreekt de bezoekers van het Healthy Food Congress toe.

Op vrijdag 5 april 2019 vond het 5e Healthy Food Congress plaats. Dit lustrum vond plaats tijdens het congres Arts & Leefstijl dat kon rekenen op ruim 600 artsen, diëtisten en andere zorgverleners. Dit bood kansen voor mooie verbindingen tussen professionals in de zorg en de groente- en fruitsector.

Het ochtendprogramma bestond uit inhoudelijke lezingen. "Groenten en fruit zijn het medicijn tegen welvaartziekten maar zijn ook nodig voor het leveren van topsportprestaties. Zonder groenten en fruit, geen wereldrecords", meldde Jac Orie, een van de meest succesvolle schaatscoaches ooit. Hij is ook wetenschapper en doet onderzoek naar het effect van voeding op zijn schaatsploeg.
 
Kinderarts dr. Koen Joosten benadrukte vanuit zijn dagelijkse praktijk, wat goede voeding in de praktijk méér doet voor een goede gezondheid van kinderen.

Andersdenker Peter Jens van Koppert Biological Systems benadrukte dat gezond eten en leven immers begint bij wat telers kunnen maken. Nutriënten zijn de toekomst en telen op inhoudsstoffen is de uitdaging.
 
Het tweede gedeelte van het congres was interactief. Deelnemers hadden de keus uit een zestal workshops waar zij gedachten en ideeën uit konden wisselen.

Gemeente Westland steunt het congres om te laten zien hoe gezond voedsel past binnen een gezonde en duurzame leefstijl en de verbinding te maken tussen vakmensen in de zorg en groente- en fruitsector.