Home/Actueel / Nieuws/   Start van WestlandOntmoet met pop-up lunch

Start van WestlandOntmoet met pop-up lunch

Publicatiedatum: woensdag, 5 juni 2019

Piet Vreugdenhil en Kevin Klinkspoor. Fotograaf: Charles Jungslager.

Op het Marktplein in ’s-Gravenzande krioelde het vandaag van de mensen. Om 12 uur werd het startsein gegeven voor het derde seizoen van WestlandOntmoet. Van 27 september tot en met 8 oktober dit jaar staat Westland in het teken van ontmoetingen.

Organiseer een ontmoeting

Wethouder Piet Vreugdenhil en Kevin Klinkspoor, voorzitter van de jongerenraad van Westland, verwelkomden de aanwezigen. Zij benadrukten de kracht van ontmoeting en de rol die ieder mens daarin kan spelen. Even de tijd voor elkaar maken, een gesprek aangaan, verhalen delen. Piet Vreugdenhil: “Een samenleving kan niet zonder ontmoeting, ‘elkaar echt zien’. Als dat er niet is, worden we een verweesde samenleving die uit elkaar valt. En dat willen we niet. Zet zelf die stap. Help mensen over de drempel heen en organiseer een mooie ontmoeting.”

Het gesprek aangaan

Op de lange tafels lagen diverse vragen waardoor deelnemers het gesprek met elkaar konden aangaan. Het ruim-gedekte lunchbuffet zorgde ervoor dat ook passanten aanschoven bij de lunch. Toen na 15 minuten de bel werd geluid schoven de deelnemers twee plaatsen op naar rechts. Hierdoor had iedereen een nieuwe gesprekspartner én een nieuw onderwerp om over te spreken. Daarmee werd de eenvoud van het organiseren van een ontmoeting nogmaals benadrukt.

WestlandOntmoet daagt uit

Iedereen wordt uitgedaagd om van 27 september tot en met 8 oktober 2019 ontmoetingsactiviteiten te organiseren. Deelnemen aan een activiteit is veelal gratis. Op www.westlandontmoet.nl is meer informatie over het initiatief en de mogelijkheden om ontmoetingen aan te melden te vinden.
WestlandOntmoet is een initiatief van Bibliotheek Westland, Gemeente Westland, Piet van der Valk en Vitis Welzijn.