Home/Actueel / Nieuws/   Tijdelijke parkeerplaats bij sportpark De Zweth in De Lier

Tijdelijke parkeerplaats bij sportpark De Zweth in De Lier

Publicatiedatum: woensdag, 5 juni 2019

De sportaccommodaties in De Lier, waaronder voetbalvereniging Lyra, worden goed bezocht. Als de parkeerterreinen vol zijn, parkeren sporters en bezoekers aan de Veilingweg en dat leidt tot problemen. “De geparkeerde auto’s aan de Veilingweg leiden tot onveilige verkeerssituaties. In-grijpen is noodzakelijk”, zegt wethouder Sport en Verkeer, Pieter Varekamp. Om de parkeerdruk te verlichten legt de gemeente daarom volgende week een tijdelijke parkeerplaats aan langs de Veilingweg.

Onderzoek

De parkeerproblemen zijn bekend en zorgen al langere tijd voor ruimtegebrek op en rondom het sportpark in De Lier. In maart 2019 is daarom een onderzoek gestart naar de herinrichting van het sportpark, inclusief de verkeersafwikkeling en parkeerdruk.

 

Vrachtwagens

Dat onderzoek is nog niet klaar, maar een tijdelijke oplossing is noodzakelijk. Daarom wordt op de groenstrook langs de Veilingweg, achter de vrachtwagenparkeerplaats, volgende week gestart met de aanleg van 58 parkeerplaatsen. Dat is geen permanente oplossing, benadrukt de wethouder. “De definitieve oplossing moet voortkomen uit het onderzoek naar de herinrichting van het sportpark. Daarin wordt ook gekeken of we een andere oplossing kunnen vinden voor het parkeren van vrachtwagens, want het is bekend dat er klachten zijn over het parkeren van de vrachtwagens. Maar dat zijn vaak complexe maatregelen die een langer besluitvormingstraject kennen. Een tijdelijke oplossing in de vorm van extra parkeerplaatsen is noodzakelijk om nu de veiligheid van alle sporters te kunnen waarborgen.”