Home/Actueel / Nieuws/   WestlandStek bij afscheid van Oikos

WestlandStek bij afscheid van Oikos

Publicatiedatum: zaterdag, 1 juni 2019

De heer M.P.A. (Michael) de Bruin uit Wateringen heeft ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van jongerensociëteit Oikos, de WestlandStek opgespeld gekregen van wethouder Varekamp, vanwege zijn jarenlange inzet voor de jeugd en jongeren van Wateringen.

De heer De Bruin heeft zich gedurende 27 jaar ingezet als voorzitter van jongerensociëteit Oikos en heeft in die functie een belangrijke rol gespeeld in de fusie met Nederland 3, thans Stichting Nederland 3. Hij was één van de initiatiefnemers van de tienerdisco tot 16 jaar en de wekelijkse bioscoopavond. Daarnaast heeft hij ook op persoonlijke titel jongeren altijd geholpen om hen op het juiste spoor te zetten en houden en zich te ontwikkelen tot een maatschappelijk burger. Bovendien was Michael de Bruin politiek actief als raadslid en fractievoorzitter van de VVD in Wateringen. En sinds 1994 gedurende 25 jaar penningmeester van Bridgeclub Wateringen.

De WestlandStek is een gemeentelijke onderscheiding voor personen die zich gedurende een periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor de gemeente Westland en/of haar rechtsvoorgangers op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied.
Of als blijk van waardering voor een uitzonderlijke prestatie op het gebied van sport en/of cultuur, zoals het behalen van een Europees, Wereld- of Olympisch kampioenschap door een inwoner van de gemeente Westland.