Home/Actueel / Nieuws/   Actie Grondstofjutters officieel van start

Actie Grondstofjutters officieel van start

Publicatiedatum: maandag, 1 juli 2019

Grondstofjutters is de nieuwe naam voor het gezamenlijk opruimen van het zwerfafval op de Westlandse stranden. Bij verschillende strandpaviljoens is een juttas te leen. Bij inlevering is een volle juttas aan strandvuil een kop koffie, thee of een ijsje waard.

Wethouder Karin Zwinkels gaf vrijdag 28 juni aan de kust bij ’s-Gravenzande het officiële startsein voor deze aanpak. Na het startschot zijn de aanwezigen samen met de wethouder direct aan de slag gegaan met de juttas en het jutten van strandvuil.

Gezamenlijke aanpak

Borden bij de strandopgangen van ’s Gravenzande, Ter Heijde en Monster, met de tekst “Aan de wandel? Ga jutten!” attenderen voortaan strandbezoekers op de mogelijkheid een steentje bij te dragen aan een schoon strand. De speciaal ontworpen juttassen zijn te leen bij twaalf locaties aan de Westlandse kust. Na het jutten is de volle juttas in te leveren en krijgen de jutters een gratis consumptie. Zo werken de paviljoens met wandelaars samen aan het schoon houden van het strand en daarmee een plasticvrije zee. De aanpak is een samenwerking tussen twaalf strandpaviljoens, gemeente Westland en lokale jutters als BieKlien en BSO Okidoki. Wandelaars kunnen het hele jaar juttassen ophalen en inleveren bij de deelnemende strandpaviljoens.

De locaties waar een juttas geleend kan worden zijn: ’s-Gravenzande: Hé Pannekoek, Elements Beach, Zomertijd Strand, Strandtent De Pit, Beachclub Breez, Ter Heijde: Jamm Beach, Dreams Surfschool, Moments Beach en Bugaloe Beach Monster: Beachline Beach, The Coast Beach House, Bondi Beach.

Meer informatie leest u op Grondstofjutters.